MASKROSBARN AV MIN TID

måndag 20 september 2010

Reflektioner efter valnatten...

Det går inte att beskriva hur spännande det var att sitta på valvakan och följa resultatet. Det var min första valvaka och det kan jag säga att det är inte mycket som kan mäta sig med den härliga stämning och gemenskap som fanns bland de 300 som samlats på Nöjesfabriken i Karlstad. Än är det givetvis inte helt klart men det som är helt klart är att vi tog hem det!

Även om det var lite osäkert in i det sista när de rödgröna började nå kulmen av sin pajkastning kändes det ändå som att vi skulle ta hem det.

De röd-gröna försökte slutspurta med sin kritik mot sjukförsäkringsreformen...

När det gäller den biten är de enskilda fallen som de röd-gröna tagit upp rörande och starka och det är viktigt att vi tar till oss det och lyssnar på det samtidigt som det är svårt att i varje enskilt fall veta de exakt omständighetera. Självklart ska man få vara sjuk och har man inte arbetsförmåga ska man få ersättning från sjukförsäkringen. Har man arbetsförmåga mer eller mindre ska man få hjälp och stöd att komma tillbaka.

Den stora utmaningen nu framåt är att vårda den genomförda reformen och det handlar om att säkerställa att den i alla delar tillämpas rätt. Man ska vara sjukskriven om man är sjuk och saknar arbetsförmåga och vi ska ge stöd åt människor att komma tillbaka in i arbetslivet. Vi kan dock inte acceptera en återgång till det Sverige som socialdemokraterna styrde och där 140 personer förtidspensionerades varje dag.

Trots att vi gjort tidernas bästa val och att en borgerlig regering blir omvald finns det mörka moln på himlen. Att ett främlingfientligt parti kommer in i riksdagen är obehagligt och det kräver gemensamma ansträngningar från etablerade partier. Det måste skapas gemensamma strategier så att man inte ger dem en martyroll och får ännu mer stöd. Det är också viktigt att det förs på en sansad nivå.

Inga kommentarer:

Vivian...

Vivian...